Agile Leven Stap 2. Een team om je heen verzamelen

Stap 2. Een team om je heen verzamelen

Na een rustige vakantie is dit het vervolg op stap 1 van Agile Leven. Mocht je die nog niet hebben gelezen, dan kan dat hier op LinkedIn of op de Agile Leven blog. Feedback is welkom in de comments, op mijn website agileleven.nl, of via @agileleven op Instagram.

Tot slot wil ik iedereen bedanken voor alle reacties en feedback sinds ik ben begonnen met het werken aan Agile Leven. Fijne Kerstdagen, een gelukkig Nieuwjaar, en veel leesplezier gewenst!

Agile Leven: Stap 2. Een team om je heen verzamelen

If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together

Toen de supermarkt nog een savanne was en de winkelwagen nog een speer werkten de homo sapiens constant samen. Er was een taakverdeling waarbij de ene groep de bizon omsingelde en de andere groep de paleo maaltijd bereidde. Stammen die vandaag de dag nog actief zijn jagen ook in groepsverband om vervolgens terug te keren naar de stam waar de achtergebleven stamgenoten voor het vuur hebben gezorgd,  met palmbladeren een lekkage in het dak hebben verholpen of de geiten hebben gemolken. 

Ons eigen leven zit vol met soortgelijke activiteiten. Eten kopen in de supermarkt, de loodgieter betalen en nog even snel een pak melk kopen in de buurtsuper om de hoek. Dit zou onmogelijk zijn zonder de toewijding van anderen. In de drie fases van leren, werken, pensioneren ben je constant afhankelijk van anderen en is de oplossing als volgt: samenwerken in teams. 

Het zal geen verrassing zijn dat je in Scrum in teams werkt en zoals in alle teams het geval is, heeft niet iedereen dezelfde rol. In Scrum Teams kun je een of meerdere van de volgende rollen hebben:

  • Product Owner
  • Scrum Master
  • Development Team

Product Owner

People hesitate to take responsibility for their problems because they believe that to be responsible for your problems is to also be at fault for your problems 

Mark Manson – The Subtle Art of Not Giving a Fuck

Een van de eerste ingevingen die ik kreeg toen ik over Agile Leven begon na te denken was dat je de product owner van je eigen leven bent. De product owner is onder andere verantwoordelijk voor het eindproduct en heeft het laatste woord in alle beslissingen die genomen moeten worden. Dit vereist enige kennis van de markt of het product waar je mee bezig bent en daarom hebben we in stap 1 eerst naar jouw waarden en doelen gekeken. Het helpt je om de juiste beslissing te maken als je bijvoorbeeld een andere baan aangeboden krijgt of als er een kindje op komst is. Ondanks het feit dat je samen met anderen verder probeert te komen in het leven accepteer je als product owner de volledige verantwoordelijkheid voor het eindproduct; jouw leven. Tegenwoordig hoor je vaak dat succes een keuze is en het dus je eigen schuld is als je dat succes niet weet te behalen. Het is altijd jouw verantwoordelijkheid als jouw eigen bedrijf failliet gaat maar dit hoeft niet altijd jouw schuld te zijn. In ‘The Seven Habits of Highly Effective People’ wordt dit uitgelegd aan de hand van de cirkel van invloed en cirkel van belangstelling; je kunt invloed uitoefenen op het reilen en zeilen binnen je bedrijf maar je kunt geen invloed uitoefenen op bijvoorbeeld een recessie. Tijdens het kamperen behoort het kampvuur tot je cirkel van invloed en als je midden in de nacht wakker wordt van een bosbrand omdat je het kampvuur niet hebt uitgemaakt voordat je ging slapen behoort de bosbrand absoluut tot je cirkel van belangstelling maar niet meer tot je cirkel van invloed (tenzij je een blushelikopter hebt ingepakt voor je kampeerweekend).

Neem als product owner van je eigen leven de volledige verantwoordelijkheid voor wat er gebeurd in dit prachtige leven maar ga ook niet bij de pakken neer zitten als iets niet gaat zoals je wilt. Zelfs als iets onverhoopt wel jouw schuld is, dan blijft het jouw verantwoordelijkheid om niet al te lang bij de pakken neer te gaan zitten en verder te gaan met je leven. 

Jouw team

In een Agile Leven is het jouw rol als product owner om op zoek te gaan naar de mensen die jou inspireren en aanvullen, die jou helpen koers te houden of bij te sturen, die om jou geven en jij om hen. Dit kunnen mensen van binnen of van buiten je netwerk zijn. Een partner, familie, vrienden of collega’s, een match op Tinder. Het belangrijkste is dat je van elkaars waarden en doelen op de hoogte raakt, dat je je vertrouwd voelt en dat je regelmatig tijd voor elkaar maakt. De input en feedback van een Scrum Master of je Development Team kun je goed gebruiken in een Agile Leven, bijvoorbeeld bij het kritisch kijken naar je doelen, effectiever zijn op werk, het inplannen van doelen en pensioenen en het testen van je aannames. 

Scrum Master

What helps enormously in our attempts to know our minds is, surprisingly, the presence of another mind.

Alain de Botton – The School of Life

De Scrum Master is degene die ervoor zorgt dat alle teamleden de methodologie begrijpen en dat de Scrum waarden (toewijding, moed, focus, openheid en respect) worden nageleefd. Daarnaast is hij of zij een coach en facilitator voor het team. Als een team bijvoorbeeld vastzit dan denkt de Scrum Master mee over mogelijke oplossingen, altijd in een faciliterende rol. De Scrum Master valt te vergelijken met de accountability partner uit het boek Grip van Rick Pastoor. Een accountability partner is iemand waar je regelmatig mee afspreekt om elkaar ‘professioneel aan te moedigen’. De belangrijkste punten die in Grip worden aangestipt bij het aangaan en onderhouden van een relatie met een accountability partner, of Scrum Master zijn: °1

  • Format van de gesprekken, zorg net als in echte vergaderingen voor een soort agenda
  • Te behandelen onderwerpen, maak duidelijk wat je wel en niet wilt behandelen
  • Frequentie van de gesprekken
  • Onderlinge verwachtingen, het is belangrijk dat jullie allebei van elkaar weten wat je uit deze gesprekken wilt halen

Hoe zou een Scrum Master in je eigen leven er dan uit zien? Tenzij jij al gebruik kunt maken van een kunstmatige intelligentie service die jou beter kent dan jij jezelf, denk ik dat jouw Scrum Master toch echt een ander mens moet zijn. Dit kan je partner, een van je beste vrienden, een voorbeeld uit het (zaken)leven, een mentor maar ook een therapeut zijn. 

Bedenk of je al iemand in je directe omgeving hebt waar jij een goed en open gesprek mee kan hebben over jouw sterke en zwakke punten. Iemand die jij als een voorbeeld ziet en waarvan je weet dat diegene jouw manier van denken begrijpt maar je tegelijkertijd ook uit durft te dagen. Als je deze persoon nog niet in je netwerk hebt zitten, dan raad ik je aan op zoek te gaan naar een Scrum Master. Je begint gewoon weer bij je waarden en doelen. Kijk vanuit stap 1 nog eens naar wat je wilt bereiken en zoek iemand op die dat al heeft bereikt. Dat kan iemand binnen een straal van twintig kilometer zijn maar ook iemand aan de andere kant van de wereld. Denk onconventioneel, doe iets origineels en bedenk voordat je deze persoon benadert wat jij voor diegene zou kunnen betekenen. 

Ongeacht of jij al een potentiële Scrum Master in je netwerk hebt zitten moet het iemand zijn met wie je idealiter een relatie aangaat voor de lange termijn. Je neemt namelijk de tijd om elkaar goed te leren kennen en de wereld door elkaars ogen te bekijken zonder daarmee jouw eigen unieke kijk op een situatie te verloochenen. Jouw Scrum Master is iemand die op de hoogte is van je waarden en je doelen en jouw Scrum Master is iemand waar je zonder schaamte mee afspreekt als je met een probleem zit waar je zelf even niet uitkomt. 

Development Team

You’re the average of the five people spend the most time with

Jim Rohn

In de jaren dertig klaagde Henry Ford, de oprichter van Ford Motor Company, een aantal kranten aan voor smaad en eiste een miljoen dollar. Wat hadden ze gedaan? Ze hadden hem een onwetende idealist genoemd omdat hij zich publiekelijk had uitgesproken tegen het voeren van oorlog. Tijdens het proces werden basisschoolvragen zoals ‘In welk jaar vond de revolutie plaats?’ gesteld, die Ford niet wist te beantwoorden. De kranten smulden van dit vermakelijke proces dat maarliefst veertien weken duurde en waarin langzaam duidelijk werd dat Ford over weinig tot geen parate kennis beschikte. Ondanks dit gezichtsverlies won Henry Ford de rechtszaak maar kreeg in plaats van een miljoen dollar een vergoeding van zes cent.°2 Hoe kan het dat deze man dan toch een van de grootste autobedrijven ooit heeft opgericht en geleid? Door een team van gemotiveerde, getalenteerde, slimme mensen die zijn kennis aanvulden. Parate kennis betekende voor Ford dat hij met één druk op de knop mensen met de juiste kennis kon oproepen, in plaats van deze in zijn hoofd te hoeven stampen. In Think & Grow Rich wordt dit het Mastermind principe genoemd oftewel, het om je heen verzamelen van de aanvullende kennis of mensen met die aanvullende kennis.

In een Development Team heeft iedereen zijn eigen gespecialiseerde skills en focusgebieden waar vaak een zekere overlap in zit. Door deze verschillende vormen van kennis te bundelen, kan er constant en gebalanceerd gewerkt worden aan bepaalde doelen. Waarom zou je dus alles zelf doen als er mensen om je heen te vinden zijn die graag met jou samenwerken en die hetzelfde werk met veel meer plezier doen? Behalve dat het leuker is om samen te werken met experts, geeft het jezelf ook meer rust als je voor sommige onderdelen aan kunt kloppen bij anderen. 

Zo zitten er een aantal van mijn beste vrienden in mijn Development Team. Met de ene vriend praat ik over persoonlijke ontwikkeling, met de andere over het schrijven van onder andere dit boek en weer met een andere over kunst. Voor mijn website heb ik advies gekregen van een vriend die gespecialiseerd is in zoekmachine optimalisatie. Het is super inspirerend en motiverend om slimme mensen om je heen te hebben die meer kennis dan jij hebben over specifieke onderwerpen dan jij. 

Mocht je zelf ook een Development Team om je heen willen verzamelen dan kun je allereerst putten uit je direct omgeving. Je hoeft echt geen briefjes te schrijven met: ‘Lieve Karel, wil jij onderdeel van mijn Development Team zijn?’. Het gaat om het onderhouden van relaties met mensen waar jij je in de eerste plaats fijn bij voelt en die jou aan kunnen vullen. 

Je Development Team kan ook bestaan uit mensen die jou (nog) niet kennen. In 1955 werd er in Engeland namelijk een jongetje genaamd Tim Berners-Lee geboren en in de jaren ‘90 deed hij een uitvinding genaamd ‘het wereldwijde web’ die jou kan helpen bij het zoeken naar aanvullende kennis. Er zijn genoeg platforms waar je gebruik van kunt maken om nieuwe mensen te ontmoeten en door podcasts, blogs, Netflix, webinars etc. hoef je iemand niet eens meer persoonlijk te kennen om van zijn of haar kennis gebruik te maken. Bundel al deze krachten en maak net zoals Henry Ford van je eigen brein een mastermind.

Lees verder met: Stap 3. Stel vast wat jouw MVP is.

Ik hoor graag wat je van deze stap denkt of wat je van de volgende stappen verwacht! Andere creatieve of grappige manieren om uitgaven te minimaliseren en middelen te maximaliseren zijn ook van harte welkom. Laat een comment achter, hier of op agileleven.nl, of via Instagram @agileleven.

Bronnen

1. Pastoor, R. (2019). Grip, Het geheim van slim werken

2. Sean Braswell (2017), The Astonishing Ignorance of Henry Ford https://www.ozy.com/flashback/the-astonishing-ignorance-of-henry-ford/31368/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *